Omgeving

Natuur
De B&B ligt in een prachtige omgeving. We grenzen aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold, een van de grootste natuurgebieden van Nederland, een prachtig park met een afwisselend landschap waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen.
Ook vlakbij ligt het Fochteloërveen, een groot hoogveengebied met als extra trekpleister de kraanvogels die hier elk jaar weer komen broeden.

Cultuur
In 2021 hebben de Koloniën van Weldadigheid de Unesco werelderfgoed status verkregen. Een belangrijk stuk geschiedenis vind je hier zomaar om de hoek.
De kunstroute Open Stal in Oldeberkoop schrijft ook geschiedenis, in 2021 vierden zij hun 50 jarig bestaan. Elk jaar in juli/augustus is er deze bijzondere kunstroute 4 weken lang te zien.

Markten
Van maart tot en met oktober zijn er elke maand grote brocante marken in Makkinga en in Bakkeveen ‘Het Waterlooplein van het Noorden’
De hele zomer zijn er wolmarkten, kunstroutes, kunstmarkten en veel verschillende activiteiten in de regio.

Even wat anders? Binnen een half uurtje zit je heerlijk bij de Friese meren. En natuurlijk is er nog veel meer te zien en te beleven in de omgeving. Wanneer je hier bent geef ik je graag alle informatie.